De Eerste Keer Seks

Alle informatie die je moet weten voor de eerste keer seks.

Alles over de eerste keer seks hebben.

Het is heel spannend om voor de eerste keer seks te hebben. Maar ben je al wel klaar voor? En waar moet je allemaal op letten?

In dit artikel kun je precies lezen waar je op moet letten, wat belangrijke punten zijn, hoe je seks moet hebben en nog veel meer.

Informatie voor zowel vrouwen als mannen.

Ben je er klaar voor?

Het is belangrijk om jezelf eerst af te vragen of je er wel klaar voor bent. Is je lichaam er al wel klaar voor? En is je geest er ook klaar voor. Jijzelf kunt hier het beste antwoord op geven. Luister goed naar je lichaam.

De gemiddelde leeftijd voor de eerste keer seks is op 17 jarige leeftijd.

Vervolgens is het belangrijk dat seks hebt met iemand die je kunt vertrouwen. Iemand die van je houd en je zeker niet gebruikt voor seks. Praat hier over. Voel je je op je gemak bij die persoon?

Zorg er voor dat je achteraf geen spijt krijgt. De eerste keer is heel speciaal en kan maar één keer gedaan worden.

Waar ga je seks hebben?

Ook de plaats waar je seks hebt is belangrijk. De eerste keer is het aan te raden om seks te hebben in de slaapkamer, op bed. Dit is het makkelijkste.

Als je de eerste keer seks hebt op een buiten locatie is dat niet erg fijn; er komen dan teveel dingen met zich kijken en voor de eerste keer is dat zeker niet handig. Op bed heb je alle privacy en kun je het sfeervol maken door bijvoorbeeld het licht een beetje te dimmen en muziek op te zetten.

Ook belangrijk is om van te voren af te spreken dat je seks gaat hebben. Zeker als het voor allebei de eerste keer is. Praat er over, zijn je er allebei klaar voor?

Begin met voorspel, daarna pas penetratie

Begin niet meteen met de penetratie. Begin eerst met het voorspel. Zoen met elkaar, streel elkaar. Raak elkaar aan en bouw het rustig op. Zorg er voor dat de vagina vochtig is, zodat de penis makkelijk naar binnen kan. De eerste keer kan pijnlijk zijn voor de vrouw doordat de vagina nog niet wijd is.

Het is helemaal niet gek als je een beetje zenuwachtig bent, en ook wat onzeker.

Als jullie klaar zijn voor de penetratie weet dan echt zeker dat je er klaar voor bent. Je hoeft niets, je kan nog terug. Natuurlijk kun je ook tijdens de seks stoppen als je het niet fijn vind. Nogmaals: niets is verplicht.

Gebruik een condoom; doe het veilig

Natuurlijk is het aan te raden om een condoom te gebruiken. Zo voorkom je een zwangerschap en soa’s. Denk niet dat alleen de pil genoeg is. Deze voorkomt niet 100% zeker een zwangerschap, en al helemaal niet tegen soa’s. Je kunt beter én de pil doen, en een condoom gebruiken.

Geniet van de seks. Behandel elkaar met respect.

Lees hier meer over voorbehoedsmiddelen.

Hoe moet je seks hebben?

Het beste kun je voor de eerste keer het missionaris-standje doen. Dit houdt in dat de vrouw onderop ligt, en de man bovenop. Zo kan de penis makkelijk naar binnen, en dit is ook het makkelijkste standje.

Lees hier meer informatie over seks standjes.

De man beweegt zijn heupen heen en weer gaat zo dus met de penis naar beneden en naar boven. Het is niet de bedoeling dat de penis telkens weer uit de vagina gaat, maar in de vagina blijft tot het orgasme.

Het is helemaal niet gek om te vroeg klaar te komen. Seks is erg opwindend en de eerste keer weet je nog niet hoe alles werkt en hoe je het beste controle kunt houden over je lichaam.

Ook hier geldt: oefening baart kunst.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *