Is Het Normaal Dat Je Bloed Tijdens De Eerste Keer Seks?

Een man en een vrouw zoenen verliefd.Is het normaal dat je bloed bij de eerste keer dat je seks hebt? Sommige meisjes bloeden, maar sommige ook niet.

In sommige culturen is het zelfs ‘verplicht’ dat een meisje bloedt bij de eerste keer dat ze seks heeft, anders is ze – volgens de cultuur – geen maagd meer.

Maar wat nou als je niet bloed… is dat wel normaal? En hoeveel bloed komt er uit de vagina? Hoe komt dat?

Verschil Per Meisje

Wanneer je als meisje voor de eerste keer seks hebt kan het voorkomen dat je bloed, maar dat is niet het geval voor ieder meisje.

Het is namelijk zo dat binnen de vagina een maagdenvlies zit. De stugheid van dit vlies verschilt per persoon, en dus bloedt het ene meisje wel, en het andere meisje niet.

Ook verschilt het heel erg per meisje hoeveel bloed er uit komt. Dat komt doordat in de meeste gevallen het meisje een beetje zenuwachtig is en daardoor de vagina aanspant, waardoor er een scheurtje in de vaginawand komt en er zodoende een beetje bloed uit de vagina kan komen.

Niet Te Gespannen

Het kan ook zo zijn dat voor de penetratie de vagina nog niet nat genoeg is, en daardoor de vaginawand een beetje kan scheuren.

Niet ieder meisje heeft hier dus last van. Het scheelt heel erg per persoon. Wanneer er bij jou bloed uit de vagina komt moet je weten dat het normaal is (wanneer er natuurlijk niet heel veel bloed uit komt), en dat heel veel meisjes dit hebben.

Probeer de eerste keer niet te veel gespannen te zijn en er niet te veel over na te denken. Meer informatie over de eerst keer seks lees je hier.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *