Ik Heb Onveilige Seks Gehad, Wat Nu?

Een man en vrouw in bed en man scheurt condoom.Je hebt onveilige seks gehad en je weet niet wat je moet doen. Ben je nu zwanger, of hoe zit dat? Wat zijn nu de dingen die ik het beste kan doen.

Als je geen veilige seks hebt gehad en je bang bent dat je zwanger bent kun je het beste zo snel mogelijk (vandaag nog) de morning after pil kopen. Deze zorgt ervoor dat kans op zwangerschap kleiner word. Dit is wel een noodmiddel en niet een voorbehoedsmiddel.

Er zijn ook andere dingen die je nu kunt doen.

Morning After Pil En Het Koperspiraal

Naast de morning after pill is er ook de zogenaamde EllaOne pil. Deze pil is langer werkzaam dan de morning after pil, maar biedt ook geen garantie om zwangerschap te voorkomen.

Ook kun je een koperspiraal laten inbrengen. Dit kun je niet zelf doen. Deze koperspiraal kan een zwangerschap voorkomen. Om een koperspiraal in te laten brengen moet je een afspraak maken met een arts.

Zwangerschapstest

Vervolgens is het natuurlijk spannend of je ongesteld bent geworden ja of nee. Laat de menstruatie lang op zich wachten? Dan is het verstandig om een zwangerschapstest te doen.

Over het algemeen is het ook verstandig om een zwangerschapstest te doen, ook al ben je wel ongesteld geworden na de onveilige seks.

Er gaat in dit geval niks boven zekerheid.

Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om je huisarts te bellen en om advies te vragen wat je moet doen na onveilige seks. Dan kun je ook je situatie persoonlijk uitleggen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *