Hoe groot is de kans op een zwangerschap na onveilige seks?

Een vrouw die een condoom vasthoud.Heb je onveilige seks gehad? Heb je de pil niet ingenomen, of is er geen condoom gebruikt? Dan bestaat er de kans op een (ongewenste) zwangerschap.

Maar hoe groot is die kans nou eigenlijk? En kun je een zwangerschap nog voorkomen?

De kans op een zwangerschap na onveilige seks is aanwezig. Hoe groot deze kans is, verschilt heel erg per persoon, en in welke periode er onveilige seks is geweest.

Wat je kunt doen is de morning after pil innemen. Deze verkleint de kans op een zwangerschap, maar ook deze pil biedt geen garantie.

Het is verstandig deze pil zo snel mogelijk in te nemen, want dan is het effect van de morning after pil het grootst.

Ook kun je je menstruatie in de gaten houden. Wanneer dit later komt dan normaal is het verstandig om een zwangerschapstest te doen (dit kan ook al eerder gedaan worden).

Als je onveilige seks hebt gehad is dus de kans op een zwangerschap aanwezig. Maar hoe groot deze is, verschilt heel erg. Het is verstandig om je huisarts te raadplegen. Hij/zij kan jou meer informatie verschaffen die voor jou relevant is. Om de kans op zwangerschap te voorkomen kun je een morning after pil gebruiken. Let wel op dat deze geen garantie biedt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *