Is roken slecht voor de seks?

een sigaret die op halfstok hangtEr zijn veel mensen die zich afvragen of roken nou echt slecht is voor de seks. Want, is dat ook zo? Zorgt veel roken er voor dat je slechte seks hebt, of dat de zin in seks minder word?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ja, in de meeste gevallen wel. Roken en seks is namelijk een slechte combinatie. Het is natuurlijk algemeen bekend dat roken slecht voor je lichaam is, en dat heeft ook invloed op je seksleven.

Mannen kunnen namelijk last hebben van erectiestoornissen (de slagaders van de penis worden vernauwd), en ook de penis in stijve vorm is een stukje kleiner dan bij niet-rokers.

Ook is vaak je uithoudingsvermogen minder, en ben je dus vaker ‘buiten adem’ en heb je niet zoveel energie. Rokers zitten vaak lichamelijk minder lekker in hun vel, en dat weerspiegelt op je seksleven.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die roken, over het algemeen ook minder seks hebben dan niet-rokers. Gemiddeld hebben niet-rokers namelijk zo’n 12 keer per maand seks, terwijl rokers gemiddeld zo’n 6 keer per maand seks hebben.

Om het samen te vatten: roken is dus wel degelijk slecht voor de seks en heeft ook zeker invloed op je seksleven.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *