Onmisbare Tips Voor Veilig Internetten

Kijkwijzer seks logoHet internet is een ‘plek’ waar alles mogelijk is. Je kunt er alle informatie op zoeken en vinden die mogelijk is en je kunt er vele andere (hele mooie) dingen op doen.

Helaas zijn er ook mensen op het internet die alleen maar op slechte dingen uit zijn, en dus ook op seks met een jong iemand die misschien wel helemaal niet weet wat hij of zij doet.

Het is dus belangrijk dat je veilig gebruik maakt van het internet. Veilig op het web surfen, zonder in aanraking te komen met allerlei vreemde figuren. In dit artikel lees je een aantal onmisbare tips.

Niets Is Wat Het Lijkt Op Het Internet

Allereerst is het belangrijk om ten alle tijde je gezonde verstand te gebruiken. Lees of hoor je iets wat te mooi is om waard te zijn: ga er niet op in, of klik er niet op. Op het internet vind je allerlei verhalen, maar je kan vaak slechts de helft (of soms helemaal niks) geloven. Gebruik dus je gezonde verstand, en denk goed na voordat je contact met iemand gaat opnemen.

Neem altijd in je achterhoofd dat de persoon met wie je contact hebt, misschien wel aan de andere kant van de wereld zit, en alles bij elkaar zit te liegen.

Een andere tip is om nooit je e-mailadres, telefoonnummer, echte naam, of woonadres te geven aan iemand die je niet kent. Hij of zij kan die gegevens altijd tegen je gebruiken, en je misschien wel chanteren. Ga dus nooit in op vragen als waar woon je en dergelijke. Hou deze gegevens voor jezelf.

Als je op sociale netwerksites zit, accepteer daar alleen maar mensen op die je echt kent. Ga geen mensen zitten uitnodigen of accepteren die je helemaal niet kent. Sommige mensen hebben kwade bedoelingen op sociale netwerksites.

Ook erg belangrijk is dat je nooit moet afspreken met iemand die je niet kent. Hij of zij kan wel helemaal anders zijn in het echt. Vind je iemand echt heel erg leuk, neem dan iemand van jouw kennissen of familie mee om je te beschermen als het fout gaat. Ga nooit alleen naar een afspraak met iemand die je alleen nog meer op het internet hebt gesproken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *