Wanneer Geef Je Seksuele Voorlichting?

Moeder geeft dochter seksuele voorlichting.Seksuele voorlichting is vaak een moeilijk onderwerp om aan te kaarten. Moet je wel seksuele voorlichting aan je zoon/dochter geven, of komt het vanzelf wel? En als je seksuele voorlichting gaat geven, wat is dan een goede leeftijd?

Hier zijn natuurlijk niet echte antwoorden doen, want het verschilt heel erg per kind en per ouder wanneer zij er klaar voor zijn.

Zo kan het ene kind wel heel vroeg interesse hebben in ‘waar hij/zij vandaan komt’, terwijl het andere kind het helemaal niet interessant vind.

Het beste is om seksuele voorlichting te geven wanneer je merkt dat je zoon/dochter hier interesse in heeft. Vaak zeggen ze wel eens woorden die met seks te maken hebben. Dit kunnen ze opgedaan hebben van school (vriendjes en vriendinnetjes), maar ze weten helemaal niet wat dat betekend.

Wanneer je merkt dat je zoon of dochter er klaar voor is, kun je het beste maar meteen voorlichting geven over seks.

Dan weten ze wat het is.

Ook is het verstandig om te zeggen dat ze altijd vragen kunnen stellen, dan ben je open, en loopt je kind niet met vragen in zijn hoofd.

Het is beste is om gewoon eerlijk en open te zijn. Een goede seksuele voorlichting is belangrijk. Zo loopt het kind niet met vragen en kun je samen goed over seks praten. Dit zorgt er voor dat er geen ‘spanning’ is, en dat het kind ook weet dat het terecht kan over allerlei seksuele vragen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *