Wat Is Veilige Seks Eigenlijk?

Een vrouw die een condoom vasthoud.Veilige seks… wat betekent dat nou eigenlijk? Je hoort het waarschijnlijk vaak genoeg dat het belangrijk is dat je veilige seks hebt, maar wat houdt het precies in, en wanneer heb je nou eigenlijk veilige seks?

Veilige seks is simpel gezegd dat je seks hebt met ‘bescherming’. Dat is nodig om geslachtsziektes te, en om ongewenste zwangerschap te voorkomen.

Je kunt veilige seks hebben door voorbehoedsmiddelen te gebruiken, zoals bijvoorbeeld het condoom, of de pil. Het condoom voorkomt de kans om geslachtsziektes over te dragen en dat de sperma van de man de vagina in komt, en de pil maakt de klans op een ongewenste zwangerschap aanzienlijk kleiner.

Veilige seks is dus jezelf beschermen tegen deze dingen. Het is belangrijk om veilige seks te hebben, want niemand zit te wachten op een SOA of een ongewenste zwangerschap.

Voordat je seks gaat hebben is het belangrijk om af te spreken dat je veilige seks gaat hebben, door bijvoorbeeld een condoom om te doen. Sowieso is het altijd verstandig om condooms mee op zak te hebben. Als je ze een keer niet mee hebt is de verleiding groot om het zonder te doen, maar daar kun je spijt van krijgen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *