Tekenen Van Verliefdheid

man en vrouw zijn verliefd - verliefdheidVerliefdheid is de eerste stap naar de liefde. Vaak hoor je mensen zeggen: “je bent verliefd!”. Maar wat is ‘verliefd zijn’ en verliefdheid nou eigenlijk?

Wanneer kun je echt zeggen dat je verliefd op iemand bent?

In dit artikel kun je alles lezen over verliefdheid. Ook lees je wat nou eigenlijk de signalen van verliefdheid zijn en hoe je kunt merken wanneer iemand verliefd (op je) is.

Wat Is Verliefdheid?

Verliefdheid is eigenlijk een heel erg raar gevoel, en treedt vaak in het begin – als je iemand leuk vind – op. Je denkt alleen nog maar aan die persoon, en alles van die persoon is leuk en aantrekkelijk. In je hersenen worden worden speciale stoffen (hormonen en neurotransmitters) aangemaakt, die er voor zorgen dat je zo verliefd bent op die ene persoon. Deze stoffen worden actiever gemaakt wanneer je die persoon ook daadwerkelijk ziet.

Deze stoffen zijn verslavend en dit verklaard ook waarom je zoveel aan die ene persoon denkt, en waarom je die ene persoon zo vaak wilt zien.

Wanneer verliefdheid optreedt, doet vaak al het andere er niet meer toe, en denkt men vaak aan die ene persoon. Verliefdheid komt vaak aan het begin van de relatie voor, en verminderd naarmate de relatie vordert. Als men verder in de relatie is verandert de verliefdheid in vertrouwen, steun en geborgenheid. Verliefdheid wordt dus ‘houden van’ (=liefde).

Wat Zijn Kenmerken Van Verliefdheid

Hieronder een aantal kenmerken van verliefdheid.

  • Je denkt heel vaak aan die ene persoon
  • Je denkt alleen maar aan de positieve dingen van die persoon (hoe mooi die wel die niet is, bijvoorbeeld)
  • Je bent een beetje zenuwachtig en verlegen als je de persoon in het echt ziet
  • Je bent heel bewust van wat je doet als die persoon bij je is (je wilt geen foute dingen doen)
  • Je hebt over het algemeen minder concentratie
  • Je hebt minder zin in eten
  • Je slaapt wat minder, omdat je telkens in je hoofd bent met de andere persoon
  • Je bent heel erg geïnteresseerd in wat de andere persoon doet en/of zegt

Hoe Weet Je Of De Andere Persoon Ook Verliefd Is Op Mij?

Wanneer je verliefd op iemand bent, wil je natuurlijk dat de andere persoon ook verliefd op jou is. Maar hoe weet je nou of de andere persoon ook verliefd is op jou?

Hier kan ik helaas maar een kort antwoord op geven: dat weet je namelijk nooit 100% zeker.

Je kunt er voorzichtig proberen achter te komen door met hem/haar te praten over dingen, of op de manier waarop hij/zij met je praat en kijkt. Meestal weet je zelf stiekem wel of die persoon ook verliefd is op jou.

Wanneer je veel met de andere persoon omgaat, kun je beter weten of die persoon ook verliefd is op jou. Je leert elkaar zo ook kennen.

Probeer met elkaar te praten en veel met elkaar om te gaan en leuke dingen te doen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *