Waarom masturberen mensen eigenlijk?

een jongen grijpt naar zijn penisMasturberen is eigenlijk seks met je zelf. Je kunt doormiddel van je hand of een speeltje (vooral bij vrouwen) seks met jezelf hebben jezelf bevredigen. Hiervoor heb je geen partner nodig.

Bij een man heet dit aftrekken, en bij een vrouw wordt dit vaak vingeren genoemd, alhoewel een vrouw ook kan masturberen doormiddel van een dildo.

Maar waarom masturberen we eigenlijk?

De voornaamste reden om te masturberen is omdat het lekker en gezond is. Het is een menselijke eigenschap om seks te hebben, het is een soort van oerinstinct. Want door seks kunnen we onszelf voortplanten. Je kan dus zeggen dat het een soort van drift is.

Als je geen partner hebt, en je toch seks wilt hebben, is masturberen eigenlijk de enige keuze.

Ook als je geil bent is het normaal om te masturberen. Je kunt geil worden doordat je opgewonden bent tijdens het kijken van porno, of gewoon omdat je een lange tijd geen seks hebt gehad.

Een misschien ietwat rare reden; maar veel mensen masturberen ook voordat ze gaan slapen. Van masturberen ga je namelijk goed en vaak snel slapen.

Om het antwoord samen te vatten waarom mensen eigenlijk masturberen is het antwoord omdat het lekker en gezond is. Als je zin in seks hebt, en je hebt geen partner is het normaal om te masturberen en seks met jezelf te hebben. Zo kun je toch aan je seksuele noden voldoen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *