Orale seks met een koortslip? Verstandig?

een vrouw met een koortslipHeb je een koortslip en denk je er aan om orale seks te geven? Is dat wel verstandig?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: dat kun je beter niet doen. Als je een koortslip hebt en je iemand wilt pijpen of beffen, is dat niet verstandig. Het risico bestaat namelijk dat je de andere persoon genitale herpes bezorgd (een SOA). En dat is natuurlijk niet fijn.

Het is daarom verstandig om te wachten totdat de koortslip volledig verdwenen is.

Je kunt beter ook niet zoenen of knuffelen met iemand als je een koortslip hebt. Het is namelijk mogelijk dat je andere mensen besmet.

Dus ook als je iemand wilt zoenen of knuffelen kun je beter wachten totdat de koortslip volledig weg is.

Ook als je kinderen en baby’s hebt is het verstandig om deze niet te kussen of te knuffelen als je een koortslip hebt. Dit kan namelijk vervelende gevolgen hebben voor jonge kinderen.