Wat zijn de voor- en nadelen van een lange afstandsrelatie?

Vrouw en man kijken elkaar verliefd aan.Je ziet het steeds vaker; een lange afstandsrelatie. Een relatie waarin je elkaar niet zo heel veel ziet, en waar je veel kilometers van elkaar woont.

Dat biedt natuurlijk nadelen, maar ook tal aan voordelen!

In dit artikel lees je een aantal voor- en nadelen van een lange afstandsrelatie. Natuurlijk is iedere relatie uniek, en verschillen de voor- en nadelen nogal in welke situatie je bent, maar toch is een lange afstandsrelatie misschien zo gek nog niet!

Eén van de voordelen is namelijk dat als je elkaar ziet, dat je dan in ieder geval genoeg te vertellen hebt. Als je elkaar een lange tijd niet gezien hebt, is er vaak veel gebeurd, en heb je heel wat bij te praten. Wanneer je elkaar dan weer ziet, hebben je genoeg aan elkaar te vertellen, en dat houdt de relatie niet saai.

Een ander voordeel is dat je gewoon in je eigen routine kunt blijven. Doordat je op een lange afstand van elkaar woont, kun je natuurlijk onmogelijk iedere avond naar je partner toe. Daardoor kun je dus bijvoorbeeld in de week gewoon je eigen dingen blijven doen, en in het weekend naar je partner. Zo behoud je gewoon je eigen routine.

Ook is iedere keer dat je elkaar weer ziet, een erg leuk moment. Als je elkaar niet zo vaak ziet, zijn de momenten dat je elkaar wél ziet extra leuk.

Een nadeel van een lange afstandsrelatie is natuurlijk dat je elkaar niet zo vaak ziet, en elkaar misschien niet ziet wanneer je dat zou willen. Door de lange afstand ben je aan meerdere dingen gebonden, en ga je vaak niet zo makkelijk naar je partner toe.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *