Hoe Vrij Je Veilig?

Vrouw houdt condoom vast en man ligt op bed.Veilig vrijen is belangrijk. En veilig vrijen heb je zelf in de hand. Het is ook niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook voor de persoon waar je seks mee hebt.

Door veilig seks te hebben kun je ongewenste zwangerschap voorkomen en voorkom je allerlei geslachtsziektes.

Maar hoe vrij je nou eigenlijk veilig? En welke middelen zijn er om veilige seks te hebben?

Voorbehoedsmiddelen

Er zijn verschillende middelen om veilige seks te hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld voorbehoedsmiddelen zoals de condoom, het spiraaltje en de morning after pil, alhoewel deze laatst genoemde niet echt een voorbehoedsmiddel is, maar meer een noodpil.

Door veilig te vrijen voorkom je dus de kans op geslachtsziektes. Ik zeg er expres bij ‘voorkom je de kans’ want echt 100% zeker weten doe je het nooit.

De condoom zorgt er voor dat de penis niet echt directe contact heeft met het de andere persoon, er zit dan nog een rubbertje rond de penis heen, die de huid als het ware van elkaar afscheid.

De Condoom En De Pil

Daardoor verklein je de kans op geslachtsziektes en op een ongewenste zwangerschap.

Andere middelen om kans op ongewenste zwangerschap te voorkomen zijn:

  • De anticonceptie pil
  • Spiraaltje
  • Vrouwencondoom

Door deze middelen te gebruiken is de kans op een ongewenste zwangerschap kleiner en vrij je dus zo goed als veilig.

Het beste middel om geslachtsziektes te voorkomen is en blijft de condoom. Dit omdat – zoals hierboven al gezegd – de penis niet in direct contact komt met de andere persoon.

Gebruik Je Gezonde Verstand

Wanneer er vergeten is om een condoom aan te brengen, of de vrouw is de pil vergeten, kan een ongewenste zwangerschap voorkomen worden door de morning after pil te gebruiken. Deze pil is geen voorbehoedsmiddel, maar meer een noodmiddel en dient alleen gebruikt te worden als de voorbehoedsmiddelen zoals een condoom of de pil niet gebruikt zijn.

Sommige mensen vinden het stoer om niet veilig te vrijen, dit is echt niet zo. Je doet alleen maar verstandig om een voorbehoedsmiddel te gebruiken en je vrijt met een veel lekkerder gevoel in je achterhoofd.

Gebruik daarom je gezonde verstand en neem altijd een aantal condooms mee. En gebruik deze dan ook. Je voorkomt er een heleboel ellende mee!

Meer informatie over veilig vrijen lees je hier.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *