Seks Na De Bevalling

Vanaf wanneer kun je weer seks hebben na de bevalling?Wanneer is het na de bevalling weer verstandig om seks te hebben? Is het normaal dat het pijn doet? Is het wel gezond? Waar moet je allemaal op letten?

Je zult merken dat de seks na de bevalling in het begin een beetje anders aanvoelt, en dat het orgasme ook iets anders zal zijn en aanvoelen.

Vanaf wanneer is het verstandig om weer seks te hebben?

Het duurt zo’n vier weken voordat de baarmoedermond weer helemaal dicht is na de bevalling. Voordat de baarmoedermond dicht is, is het niet verstandig om seks te hebben. Dit komt doordat er met de penis van de man allerlei bacteriën naar binnen kunnen komen, wat kan lijden tot een infectie.

Het is dus verstandig om minimaal vier weken te wachten totdat je na de bevalling seks hebt.

Ook is het verstandig om goed te luisteren naar je lichaam. Heb je bijvoorbeeld wel weer zin in seks? Doet het nog pijn? Let hier goed op en luister naar je lichaam. Je lichaam kan je het best vertellen of je al klaar bent voor seks. Overhaast het niet.

Het orgasme

Ook kan het orgasme wat anders aanvoelen na de bevalling, dan dat het ervoor aanvoelde. Het is dus helemaal niet gek dat het in het begin een beetje pijn doet. Dit komt doordat de baarmoeder samentrekt, en dit in het begin nog erg gevoelig is. Dit gaat als het goed is na verloop van tijd weer over.

Extra tips:

  • Begin voorzicht met seks. Probeer nog niet meteen allerlei ingewikkelde standjes. In het begin is het helemaal niet gek om het met alleen voorspel te houden. Zoenen, strelen en masseren. Het is allemaal nog erg gevoelig en probeer hier op te letten.
  • Geef je borstvoeding? Let hier dan op. Het is niet gek dat de borsten extra gevoelig zijn, en pijn kunnen doen wanneer de partner er aan zit. Als je opgewonden raakt stijgt de productie van ocytocine. Dit zorgt er voor dat de borsten kunnen gaan ‘lekken’. Het is aan te raden om eerst borstvoeding te geven of te kolfen.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *