Waar Moet Je De Eerste Keer Seks Op Letten?

Jongen en meisje voorspel op de kamer en bed.Ben je van plan om voor de eerste keer in je leven seks te hebben? Dat is natuurlijk heel erg spannend! Je weet niet precies hoe het werkt en waar je nou eigenlijk precies op moet letten…

Dat is helemaal niet erg, want tenslotte is het voor iedereen een keer de eerste keer geweest!

In dit artikel kun je lezen waar je met de eerste keer seks allemaal op moet letten.

De Juiste Leeftijd?

Allereerst is het heel erg belangrijk om voor jezelf te weten of je er wel echt klaar voor bent. Lichamelijk en geestelijk. Als je nog erg jong bent (bijvoorbeeld 13-14 jaar) is het verstandig om echt goed na te denken of je het wel echt wilt.

Een goede leeftijd om voor het eerst seks te hebben is rond de 17-18 jaar. Je weet dan echt waar je mee bezig bent en je lichaam is er dan ook klaar voor.

Denk dus goed na voordat je seks gaat hebben!

Ben Je Goed Voorbereid?

Vervolgens is het belangrijk dat je het natuurlijk wel veilig gaat doen. Dit kan lichaamsziektes en een ongewenste zwangerschap voorkomen.

Het is verstandig om goed voorbereid te zijn, en alvast condooms in huis te hebben. Ook is het voor het meisje verstandig om al een ruime tijd van te voren aan de pil te gaan (een aantal maanden), zodat de pil ook echt in het lichaam goed de werking kan doen.

Denk niet dat het stoer is, of dat het wel een keertje kan, om onveilige seks te hebben, want je zult er later alleen maar spijt van krijgen.

De Locatie

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je een goede locatie hebt om voor het eerst seks te hebben. Doe het op een locatie waar je je op je gemak voelt, en waar je goed de ruimte hebt, bijvoorbeeld op de slaapkamer, in het bed.

Plekken als de auto of in de buitenlucht zijn voor de eerste keer niet aan te raden.

Natuurlijk is het ook aan te raden dat je niet ongesteld bent als je voor het eerst seks gaat hebben. Hou dus rekening met je menstruatiecyclus.

Voor een nog uitgebreidere beschrijving voor hoe je voor het eerst seks moet hebben, en nog meer zaken waar je allemaal op moet letten, raad ik je aan om dit artikel te lezen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *