Wat Is De Gemiddelde Leeftijd Om Seks Te Hebben?

De gemiddelde leeftijd om seks te hebben.De ene persoon is vroeger seksueel actief dan de andere persoon. Het scheelt enorm wanneer iemand klaar is voor seks, en echt seks wilt hebben.

Maar wat is nou eigenlijk de gemiddelde leeftijd om seks te hebben? En wat is de wettelijke leeftijd dat je seks mag hebben?

Op het moment van schrijven is de wettelijke minimale leeftijd om seks te hebben 16 jaar. De regering heeft dus echt regels gesteld over het hebben van seks. Lees hieronder meer over de leeftijd om (wettelijk) seks te hebben.

Wanneer Is De Persoon Klaar Voor Seks?

Zoals in de inleiding al gezegd scheelt het heel erg per persoon wanneer iemand klaar is om seks te hebben, en wanneer iemand er echt mee bezig is om seks graag seks met een ander persoon te hebben (dus niet masturberen).

De ene persoon zou graag vanaf zijn vijftiende seks hebben, terwijl de andere persoon pas vanaf het 18e jaar hier klaar voor is. Het scheelt dus heel erg per persoon, en iedereen moet het ook op zijn eigen tempo doen. Heb dus nog geen seks als je dit nog niet wilt, en als je er nog niet klaar voor bent!

Wat Is De Gemiddelde Leeftijd?

De gemiddelde leeftijd dat mensen seks hebben, wordt gezien rond het zeventiende jaar, om precies te zijn: 16,7 jaar.

De wettelijke leeftijd om seks te hebben is dus 16 jaar. Heeft iemand seks met iemand onder die leeftijd, dan is er sprake van ‘aanranding van de eerbaarheid’. Wanneer iemand seks heeft met een persoon onder de 14 jaar, wordt dit gezien als verkrachting. Onder de 14 jaar is simpelweg te jong.

Overleg voor het hebben van seks eerst goed met je partner of je wel echt seks wilt, en denk eerst goed na of je er zelf wel klaar voor bent.

Het is een hele stap, en de eerste keer valt vaak tegen. Vooral voor het meisje. Heb dus alleen seks als je er echt klaar voor bent. Denk hier goed over na, en praat hier goed met elkaar over.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *