Onmisbare tips om wel klaar te komen

Man en vrouw samen in bed, vrouw slaapt en man kijkt ongelukkig.Heb je seks, maar kun je maar niet klaarkomen? Het komt voor dat als twee mensen seks met elkaar hebben, dat er dan één van de twee niet klaar kan komen. Vaak is het de vrouw die dit ‘probleem’ heeft.

Maar wat kun je er aan doen? Hoe kun je er voor zorgen dat je nou juist wél klaar kunt komen?

In dit artikel lees je een aantal handige tips die je zullen helpen om wel klaar te komen – ook voor mannen die niet klaar kunne komen.

Allereerst moet je er voor zorgen dat je ontspannen bent. Als je niet gespannen bent, is het moeilijk om tot een orgasme te komen. Ook moet je proberen om er niet te veel aan te denken. Als je van te voren al gaat denken dat je toch niet tot een orgasme zult komen, zul je ook geen orgasme krijgen.

Door er zelf een probleem van te maken, maak je het alleen maar erger. En door er telkens aan te denken, kom je in een soort vicieuze cirkel terecht. Je denkt dat je niet klaar kunt komen, en dus kom je ook niet klaar. Het probleem zit eigenlijk alleen maar in je hoofd.

Een andere tip die je wellicht kunt helpen, is om er samen over te praten. Misschien dat je tijdens de seks niet zo’n lekker gevoel hebt, of dat sommige standjes je niet op je gemak stellen. Praat hier samen met je partner over.

Wat ook kan helpen is om een lang voorspel te doen. Door een lang voorspel raak je vaak al extra opgewonden. Als je elkaar lang genoeg opwindt door bijvoorbeeld orale seks aan elkaar te geven, en je pas op het laatste moment voor de penetratie gaat, zul je zien dat het klaarkomen wellicht wel lukt. Hierdoor krijg je meer vertrouwen in jezelf en is de kans dat je de volgende keer wel klaarkomt een stuk groter.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *