Ik Kom Tijdens De Seks Niet Klaar, Wat Nu?

Man en vrouw in bed hebben seks.Kom je – als je seks met iemand hebt – tijdens de seks niet klaar en kom je dus niet tot een orgasme? Je bent niet de enigste! Dit ‘probleem’ kan meerdere oorzaken hebben, en dus ook meerdere oplossingen.

Niet kunnen klaarkomen wordt ook wel ‘anorgasmie’ genoemd.

Allereerst is het belangrijk om het niet te kunnen klaarkomen niet te zien als een probleem, anders gaat het alleen maar tussen je oren zitten.

Denk Niet Teveel Na

Wanneer je er te veel aan gaat denken dat je toch niet kan klaarkomen, zul je zien dat het ook niet zal lukken ook. Het gaat dan tussen je oren zitten.

Belangrijk tijdens de seks is om juist niet te veel na te denken, maar gewoon ‘doen’. Nogmaals: denk je dat je toch niet klaar zult komen, dan zal het niet lukken ook.

Je moet er daarom niet te veel aan denken.

Denk gewoon dat je nu eens lekker seks zult hebben, en voor de rest niks. Geniet er van, denk niet teveel!

Er Samen Over Praten

Ook is het aan te raden om er samen over te praten en het niet voor jezelf te houden. Misschien is er wel iets tijdens de seks waar jij je aan stoort, of iets wat niet lekker gaat.

Praat er daarom over, wellicht dat het helpt.

Een andere oorzaak kan zijn dat je speciale tabletten van je huisarts hebt (bijvoorbeeld voor je bloeddruk of iets anders). Wanneer je niet kunt klaarkomen, en je hebt de bovenstaande dingen geprobeerd, is het aan te raden om naar de huisarts te gaan, en het probleem eens voor te leggen.

Misschien krijg je wel andere medicijnen.

Als het dan nog niet opgelost is, is de kans aanwezig dat je naar de seksuoloog wordt doorgestuurd. Hier is niks ergs aan.

Wanneer je niet kunt klaarkomen is het toch belangrijk dat dit wordt opgelost, en dat je gewoon wel kunt klaarkomen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *