Faalangst bij seks? Dit is wat je moet doen!

Man slaapt bijna, en vrouw ligt bovenop.Heb je last van faalangst als je seks hebt? Daar hoef je je helemaal niet voor te schamen, want veel mensen hebben hier ‘last’ van.

Er zijn gelukkig een aantal dingen die je kunt doen als je faalangst voor seks hebt. Het belangrijkste is dat je er niet te veel aan moet denken. Wanneer je denkt dat je faalangst hebt, gaat dat tussen je oren zitten, en elke keer dat je seks gaat hebben, denk je hier aan, en denk je dat je toch gaat ‘falen’.

Probeer je gedachten dus te verzetten en probeer aan iets anders te denken – of juist helemaal aan niks te denken, behalve aan het plezier ;).

Ook helpt het om er samen met je partner over te praten. Dan weet hij/zij dat je er mee zit, en hoeft de druk niet zo hoog te zijn .

Wanneer je seks hebt, denk dan niet aan alle dingen die niet zullen lukken, maar denk aan het plezier wat je hebt. Als je teveel gaat denken, zul je zien dat het niet lukt, en als je er geen plezier aan hebt, wat is dan het nut van seks?

Als je na een lange tijd nog seks faalangst hebt, is het verstandig om naar de dokter te gaan. Deze zal je waarschijnlijk doorsturen naar een seksuoloog.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *