Seks Standjes Tijdens Zwangerschap

Standjes tijdens de zwangerschap.Tijdens de zwangerschap is het ook mogelijk om seks te hebben. Het zou wat zijn, negen maanden geen seks… Maar welke standjes kun je nou eigenlijk het beste doen tijdens de zwangerschap?

Er zit natuurlijk verschil in hoe groot de buik is, en of de buik ‘in de weg zit’ of niet. In dit artikel kun je precies lezen welke in welke standjes je het beste seks kunt hebben tijdens de zwangerschap.

Er zijn gelukkig genoeg comfortabele standjes die je tijdens de seks kunt doen.

Man Bovenop

man bovenop bij seks tijdens de zwangerschap.Een standje wat vooral aan het begin van de zwangerschap nog goed kan is het standje met de man boven op. Het verschil is echter dat de man niet met zijn buik op jouw buik leunt. De man heeft dus de armen naast jouw lichaam, om zo op zijn handen te steunen en jouw buik niet echt aanraakt tijdens de seks.

Vrouw Bovenop

Vrouw bovenop bij seks tijdens de zwangerschapEen fijn standje voor tijdens de zwangerschap is de vrouw bovenop. De vrouw kan zelf het tempo bepalen en de buik zit niet in de weg. Er is dus niet veel gewicht op de buik en de borsten. Bijkomend voordeel is dat dat jullie beiden elkaar goed kunnen aanraken omdat de handen vrij zijn.

Zijdelings

Seks tijdens zwangerschap zijdelings standjeOok een goed standje voor tijdens de zwangerschap is zijdeling. Dit is zijdelings met de gezichten naar elkaar toe, en dus niet met de man achter de vrouw. Eén persoon met de been boven de been van de andere persoon doen, omdat zo de penetratie mogelijk is. Dit standje is heel fijn tijdens de zwangerschap.

Doggy-Style

Doggy style tijdens de zwangerschap seks.Meestal het favoriete standje van mannen: doggy-style. Ook dit standje is tijdens de zwangerschap mogelijk, maar niet tijdens de laatste maanden van de zwangerschap, want dat is niet zo fijn voor de vrouw. Maar in het begin van de zwangerschap is dit een prima standje om seks te hebben. De man heeft veel bewegingsvrijheid en kan zijn handen goed kwijt. Ook voor vrouwen wordt dit standje veel als erg opwindend gezien.

Op Een Stoel (Zittend)

Zittend op een stoel seks tijdens de zwangerschapOok een goed standje voor tijdens de zwangerschap is zittend seks hebben. De man zit op een stoel, en de vrouw komt op schoot zitten. Dit is ook geen standje voor de laatste maanden van de zwangerschap (want dan is de buik te dik), maar zeker in het begin kan dit ook voor de vrouw een fijn standje zijn. De vrouw kan dan namelijk zelf het tempo bepalen.

Extra Tips:

Seks tijdens de zwangerschap is misschien een moeilijk iets, terwijl dit helemaal niet nodig is. Het is gewoon seks, net als anders, maar de vrouw heeft net een dikke buik. Het is dan ook belangrijk voor de vrouw om goed na te denken en te bepalen wat voor haar fijn is. Voor iedere vrouw is dit natuurlijk anders en kan dit anders ervaren worden. Probeer een beetje uit, en praat er met elkaar over wat voor jullie beiden als goede seks gezien wordt tijdens de zwangerschap.

Seks tijdens de zwangerschap is overigens veilig.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *