Veilige Seks

“Heb Een Fijn Gevoel, Vrij Veilig!”

Veilige seks is erg belangrijk.

Veilige seks is heel erg belangrijk!

Niet alleen om een ongewenste zwangerschap te voorkomen, maar ook voor allerlei geslachtsziektes.

Op deze pagina zal ik kort bespreken welke voorbehoedsmiddelen er allemaal zijn, zodat jij je kunt voor behoeden op een ongewenste zwangerschap, of een geslachtsziekte.

Weet je dat je veilige seks hebt, dan zul je veel meer plezier hebben aan de seks, en met een gerust hart gaan slapen als je net seks hebt gehad.

Gelukkig zijn er zoveel voorbehoedsmiddelen, dat jij je eigenlijk geen zorgen hoeft te maken op een ongewenste zwangerschap, of een geslachtsziekte.

Zolang je maar één (of meer) van deze voorbehoedsmiddelen gebruikt, is de kans klein dat je daadwerkelijk een ongewenste zwangerschap hebt, of een geslachtsziekte krijgt.

Voorbehoedsmiddel: Het Condoom

Wellicht het meest makkelijk aan te brengen en te gebruiken voorbehoedsmiddel is het condoom. De condoom is gemaakt van latex, en gaat zo over de penis van de man. Het condoom vangt de sperma die uit de penis van de man komt op, zodat de sperma niet in de vagina gaat.

Voorbehoedsmiddel: Het Vrouwencondoom

Net als mannen, hebben ook vrouwen de mogelijkheid om een condoom ‘aan te doen’. In plaats van de condoom om de penis te doen, gaat het vrouwencondoom juist in de vagina om zo ongewenste zwangerschappen en geslachtsziektes te voorkomen.

Voorbehoedsmiddel: Anticonceptiepil

De anticonceptiepil staat beter bekend als ‘De Pil’, en is een pil voor vrouwen die ongewenste zwangerschap moet zien te voorkomen. De pil voorkomt geen SOA’s omdat je eigenlijk ‘bloot’ geslachtsgemeenschap hebt. De pil is ideaal voor stelletjes die al heel lang een relatie met elkaar hebben, en geen geslachtsziekten hebben.

Voorbehoedsmiddel: Noodpil (Morning After Pil)

Voor als je tijdens de seks geen condoom of anticonceptiepil gebruikt hebt, is het zeker aan te raken om de Noodpil, ook wel de Morning After Pil genoemd, te gebruiken. Eigenlijk alleen maar te gebruiken als je echt onveilige seks hebt gehad, en de nood echt hoog is om zo’n pil in te nemen om een ongewenste zwangerschap te voorkomen.

Voorbehoedsmiddel: Spiraaltje

Ook een voorbehoedsmiddel wat een ongewenste zwangerschap hoort tegen te gaan is het spiraaltje. Bij het spiraaltje wordt er een spiraaltje in de baarmoeder van de vrouw aangebracht, die dus ongewenste zwangerschap moet tegen gaan.

Voorbehoedsmiddel: Je Gezonde Verstand!

Dit zijn de meest belangrijkste en bekendste voorbehoedsmiddelen.

Houdt wel in gedachte dat eigenlijk geen enkel voorbehoedsmiddel 100% veilig is, en er altijd nog een kans bestaat dat de vrouw ongewenst zwanger raakt, of je een SOA overgedragen krijgt.

Voordat je seks hebt, is het zeker aan te raden om aan elkaar te vragen of de andere persoon een SOA heeft, of heeft gehad. Het voorkomt na de seks alleen maar zorgen.

Ook is het aan te raden om zeker te beginnen over een condoom, en niet domweg seks te hebben zonder enig voorbehoedsmiddel alleen maar omdat het ‘makkelijk’ is.

Begin altijd over voorbehoedsmiddelen voordat je seks hebt gehad!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *