Handige Tips Om De Pil Niet Te Vergeten

Een pil strip naast een glas waterHet gebeurd vaak dat een vrouw de anticonceptiepil (in de volksmond ‘de pil’ genoemd) vergeet in te nemen. Het is wel verstandig om elke dag de pil in te nemen als je gebruik maakt van deze vorm van voorbehoedsmiddelen.

Maar hoe kun je er voor dat je de pil helemaal niet meer vergeet. Dat je elke dag de pil netjes op tijd inneemt en je jezelf geen zorgen meer hoeft te maken dat je een keer de pil vergeten bent.

Hieronder een aantal handige tips.

Handige Tips

Een tip die al erg oud is, maar toch erg effectief is om een wekker te zetten. Zet bijvoorbeeld een wekker in je mobiel elke dag om 17:30 die aangeeft dat je de pil moet innemen.

Het is belangrijk dat je de wekker op een tijdstip inneemt dat je vaak thuis bent. Wanneer de wekker dan afgaat kun je snel de pil pakken en innemen.

Een andere tip is om de pil te bewaren op een plek waar je s’avonds voor het slapen nog vaak bent. Bijvoorbeeld in de badkamer naast je tandenborstel. Ga je s’avonds naar bed, dan zie je de pil nog voor het slapen gaan en kun je hem meteen innemen met water van de kraan.

Het is ook verstandig om een reservestrip van de pil altijd met je mee te nemen. Ben je bijvoorbeeld een dagje weg, dan kun je de pil toch innemen. Steek de reservestrip bijvoorbeeld in je tas, of iets wat je altijd met je mee neemt als je weggaat. Misschien je portemonnee?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *