Hoe Moet Je Een Condoom Om Doen? (+Video)

Twee handen houden een condoom vast.Een condoom om doen… hoe moet dat nou eigenlijk? Het is nog niet zo simpel als het lijkt, en zeker de eerste keren dat je seks hebt kan het moeilijk zijn om een condoom om te doen.

In dit artikel kun je stap voor stap lezen hoe je een condoom moet omdoen, en wordt het nogmaals uitgelegd in een video.

Ook kun je lezen hoe je de condoom er weer eenvoudig af kunt halen.

Stap 1: Koop Goede Condooms

Misschien overbodig om te melden, maar het is verstandig om goede condooms te kopen. Koop bijvoorbeeld condooms van Durex. Deze zijn heel erg goed van kwaliteit. Let ook goed op de ‘houdbaarheidsdatum’ van de condooms, want deze kunnen ook over de datum. Het is ook belangrijk dat de condooms nog in de verpakking zitten, en dat ze er niet al eens uit gehaald zijn. Kortom: zorg voor goede kwaliteit condooms.

Stap 2: De Verpakking Openen

Wanneer je het pakje condooms hebt, moet je de condooms uit het doosje halen. Je ziet dat de condooms nog verpakt zitten in een soort van hoesje. Maak deze voorzichtig open en let goed op dat je niet bijvoorbeeld met je nagels tegen de condoom gaat.

Pak de condoom met het topje vast. Zorg er ook voor dat de dikke rand aan de buitenkant zit. Het topje moet dus in het midden zijn, en de rand vanonder aan de buitenkant.

Stap 3: De Condoom Omdoen

Pak vervolgens het topje van het condoom vast met je duim en de wijsvinger, en plaats de condoom rond de (stijve) penis. De penis moet wel stijf zijn wanneer je het condoom om doet. Wanneer het condoom op de eikel van de penis zit, kun je de dikke rand van het condoom naar onder rollen, zodat de condoom helemaal om de penis zit.

Het is belangrijk dat er geen lucht tussen de penis en de condoom komt te zitten.

Stap 4: De Condoom Afdoen

Wanneer je klaar bent met de seks, moet de condoom natuurlijk weer uit. Doe dit voordat de penis weer slap is. Haal de penis dus uit de vagina, en pak de condoom ondertussen van onder vast, zodat die niet los gaat. Pas ook op dat je geen sperma aan je vingers krijgt. Rol vervolgens de condoom weer terug naar boven en haal de condoom van de penis.

Leg een knoop in de condoom, en gooi de condoom weg. Bijvoorbeeld in de prullenbak.

Onderstaande Video Legt Precies Uit Hoe Je Een Condoom Moet Om- en Afdoen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *