Is seks met alleen een condoom veilig?

Een vrouw die een condoom vasthoud.Het is belangrijk om veilige seks te hebben. Je zit natuurlijk niet te wachten op bijvoorbeeld een SOA of een ongewenste zwangerschap.

Om veilige seks te hebben, maak je gebruik van voorbehoedsmiddelen. Eén van die voorbehoedsmiddelen is een condoom. Voor als je niet weet wat een condoom is: dat is een rubber wat om de penis van de man gaat, om zo te voorkomen dat de sperma in de vagina van de vrouw gaat.

Maar is een condoom alleen genoeg om veilige seks te hebben? Of kun je beter ook nog andere voorbehoedsmiddelen gebruiken?

In principe is een condoom genoeg, maar zekerheid gaat voor alles. Het condoom kan bijvoorbeeld scheuren en kapot gaan. Dan heb je er niks meer aan.

Let dus ook goed op welke kwaliteit condooms je koopt.

Een condoom helpt tegen de overdracht van geslachtsziektes te voorkomen, en ook tegen een ongewenste zwangerschap. Maar zoals hierboven gezegd, kan het condoom scheuren. De sperma kan dan wel in de vagina gaan, en dat is natuurlijk niet fijn.

Het is dan ook verstandig voor de vrouw om aan de anticonceptiepil (in de volksmond gewoon ‘de pil’ genoemd) te beginnen. Dan verklein je de kans op een ongewenste zwangerschap helemaal.

Bovenal moet je vooral je gezonde verstand gebruiken. Heb nooit seks zonder condoom als de vrouw niet aan de pil is, en voor als je seks met iemand gaat hebben, is het altijd slim om te vragen of hij/zij een SOA heeft (gehad).

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *