Moet Je Seks Met Of Zonder Condoom Hebben?

Een vrouw die een condoom vasthoud.Seks is natuurlijk erg lekker en leuk, maar je moet er ook aan denken om veilige seks te hebben. Door een condoom te gebruiken is de kans op een ongewenste zwangerschap kleiner, en ook de kans op ziektes zoals een SOA is minder groot.

Als je seks hebt, moet je dan een condoom gebruiken, of kun je het zonder doen?

Een Condoom Gebruiken Is Erg Verstandig

Als je nog nooit seks met je partner hebt gehad, is het verstandig om een condoom te gebruiken. Ook bij een one-night stand is dat zeker aan te raden.

Je weet niet 100% zeker of je partner een SOA hebt, en dus kun je beter jezelf indekken door een condoom te gebruiken.

Dan weet je dat de kans op het overdragen van een ziekte een stuk minder groot is, en dat je veilige seks hebt.

Als je al een tijdje seks hebt gehad met je partner (met condoom), dan kun je na verloop van tijd een SOA-test te doen. Als uit de test komt dat jullie allebei geen SOA hebben, kun je over gaan op alleen de anticonceptiepil. Deze pil voorkomt (voor 99%) een ongewenste zwangerschap.

Let wel op dat de anticonceptiepil nooit helemaal betrouwbaar is.

Heb je dus nog nooit seks gehad met je partner, dan is het sowieso aan te raden om een condoom te gebruiken. Wanneer je een tijdje een relatie hebt met je partner, kun je een SOA-test laten doen, om je te testen.

Hebben jullie allebei geen SOA, dan hoef je geen condoom meer te gebruiken, maar kan de vrouw de pil nemen. Nogmaals: de anticonceptiepil is niet helemaal 100% veilig.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *