Tips zodat het condoom niet scheurt

Een man en vrouw in bed en man scheurt condoom.Het gebeurd vaak genoeg dat een condoom scheurt tijdens de seks. Dat is natuurlijk niet fijn, want hierdoor ontstaat de kans op het oplopen van een soa, of op een (ongewenste) zwangerschap.

Om de kans op een gescheurd condoom te verkleinen, lees je hieronder een aantal tips.

Veel mensen denken dat het helpt om twee condooms over elkaar te dragen. Hierdoor zou de kans op het scheuren van een condoom kleiner zijn. Dit is niet waar. Hierdoor is de kans op scheuren juist groter, en je kunt dit dan ook beter niet doen.

Hou het gewoon met één condoom.

Misschien voor de hand liggend, maar o zo belangrijk: let op de houdbaarheidsdatum van de condooms. Als de condoom ‘over de datum is’, dan moet je deze niet meer gebruiken.

Daarnaast het is ook niet verstandig om het pakje met de condoom er in open te scheuren met bijvoorbeeld je tanden. Doe dit gewoon voorzichtig en rustig. Zo is de kans dat er wat mee gebeurd een stuk kleiner.

Ook bij het aandoen is het belangrijk om hier goed op te letten; doe het condoom gewoon rustig om en neem er de tijd voor. De condoom moet goed over de penis worden afgerold, en ook moet het topje van de condoom dichtgeknepen worden, om zo te voorkomen dat er lucht tussen komt.

Let ook goed op scherpe nagels. Hierdoor kunnen er snel scheurtjes in komen.

Ook is het verstandig om geen zalf of olie in de buurt van het condoom te houden, of dat deze er mee in aanraking komt.

Als je de penis uit de vagina haalt, hou het condoom dan aan de onderkant vast, zodat het niet los gaat.

Hou je rekening met de bovenstaande tips, dan is de kans op een gescheurd condoom een stuk kleiner.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *