Voelt seks anders zonder condoom?

Een man en vrouw in bed en man scheurt condoom.Vraag je jezelf af of seks anders voelt zonder condoom? Het is een vraag die veel mannen – en ook vrouwen – zich afvragen.

Voor mannen voelt seks wel degelijk anders zonder condoom, alhoewel dit ook voor een groot gedeelte in het hoofd te zitten en voelt het anders, omdat een man dat denkt.

Sommige mannen voelen geen verschil, maar de meeste mannen voelen dit wel. De penetratie voelt dan natter, intenser en warmer.

Dat komt natuurlijk omdat het stukje rubber wat de penis ‘beschermt’ weg is, en je gewoon direct contact hebt met de vagina.

Vrouwen lijken het verschil niet zo te voelen.

Ook is seks zonder condoom natuurlijk een stukje lekkerder en natuurlijker. Je hoeft niet eerst de condoom om te doen (wat toch vaak een raar moment is), en je hoeft daarna de condoom niet meer op te ruimen.

Toch is het in veel gevallen noodzakelijk dat je een condoom gebruikt. De condoom beschermt je namelijk tegen eventuele SOA’s en een ongewenste zwangerschap.

Als je al een tijdje seks met je partner hebt gehad, kun je natuurlijk overwegen om geen condoom meer te gebruiken. Het is dan verstandig om dan eerst een SOA-test te doen, en voor de vrouw om de pil of een ander voorbehoedsmiddel te gebruiken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *