Ben je bang dat je niet goed kunt zoenen? Tips!

Vrouw en man kijken elkaar verliefd aan.Zoenen is natuurlijk altijd een beetje spannend. Zeker als je nog niet veel gezoend hebt kun je je misschien wel eens afvragen of je nou wel goed zoent… misschien doe je je het voor je gevoel wel helemaal verkeerd?

Denk je dat je niet goed kunt zoenen? In dit artikel lees je een aantal tips om juist wel heel goed te kunnen zoenen.

Het belangrijkste is dat je het rustig aan doet. Niemand houdt er van dat je super snel met je tong of met je mond beweegt; dat noemen ze een wasmachine, en dat wil jij natuurlijk niet zijn.

Zoen daarom rustig aan en beweeg je lippen heel langzaam.

Als je met je tong gaat zoenen is het ook aan te raden om dit juist heel erg langzaam te doen, en niet heel snel met je tong te bewegen.

Maar zoenen doe je – gek genoeg – niet alleen met je mond. Een beetje lichaamscontact is ook erg fijn.

Pak je partner daarom soms eens met zijn of haar heupen of aan de kont. Daardoor wordt het zoenen nog intenser en zul je er nog meer plezier aan hebben.

Ook is het aan te raden om af en toe even te stoppen, en gewoon lachend in de ogen van je partner te kijken, en voorzichtig te lachen. Doordat je in elkaars ogen kijkt op zo’n intiem moment, versterkt dat de band.

Nogmaals: het belangrijkste van het zoenen is dat je het rustig aan doet. Beweeg je mond, je lippen en tong gewoon langzaam, en dan komt het vanzelf wel goed.

Ook is het belangrijk om er niet te veel over na te denken en gewoon te genieten van het moment.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *