Seks Tijdens De Zwangerschap

Is het mogelijk om seks te hebben tijdens de zwangerschap?Is het nou mogelijk om seks tijdens de zwangerschap te hebben? En hoe moet je dat dan doen? Is het niet gevaarlijk voor de baby of voor de gezondheid van de vrouw?

In dit artikel kun je alles lezen over seks tijdens de zwangerschap.

Het is helemaal niet gevaarlijk om seks te hebben tijdens de zwangerschap – of er moeten persoonlijke medische redenen zijn. Sterker nog, als er voor de rest niks met je aan de hand is, is het zelfs goed voor je. Zo blijft je baarmoeder in goede conditie en kan dat de bevalling makkelijker maken.

Is Het Mogelijk Om Seks Te Hebben Tijdens De Zwangerschap?

Het is dus absoluut niet slecht om seks te hebben tijdens de zwangerschap. Het is niet gevaarlijk voor jou zelf, of voor de baby. Vaak wordt er gedacht dat zo het gevaar ontstaat dat het een miskraam kan veroorzaken, maar dat is niet het geval.

De penis kan namelijk niet doordringen tot waar de baby is. De baby zit goed, veilig ‘verpakt’ in de baarmoeder en is afgesloten door een slijmprop.

Het is dus helemaal niet gevaarlijk om seks te hebben tijdens de zwangerschap, het is juist eerder goed voor je. En het is ook niet slecht voor de baby, sterker nog, de baby merkt er eigenlijk niks van.

Achtste En Negende Maand

Seks in de achtste en negende maand van de zwangerschap is echter een ander verhaal. De meningen hierover zijn bij artsen verdeeld, en het is niet echt duidelijk of het is gevaarlijk is, ja of nee.

Wij adviseren echter om geen seks te hebben in de achtste en negende maand van de zwangerschap. Het zijn maar twee maanden, en je kan beter het zekere voor het onzekere nemen. Wil je hier toch persoonlijk advies over, dan raden we je aan om naar de huisarts te gaan.

Standjes Voor Tijdens De Zwangerschap

In het begin van de zwangerschap – als de buik nog niet zo dik is – is het eigenlijk mogelijk om ieder standje te doen. Het is dan nog niet ‘moeilijker’ om wat ingewikkeldere standjes te doen omdat de buik nog niet zo groot is.

Deze standjes kunnen echter wel en zijn het prettigst voor de vrouw:

  • De vrouw bovenop. Dit is vrijwel het prettigste standje omdat de buik dan helemaal niet in de weg zit. Ook kan de vrouw zo het tempo zelf bepalen.
  • Zittend. De man zit op een stoel en de vrouw zit op zijn schoot. Ook hier kan de vrouw zelf het tempo bepalen.

Het is zelf een beetje kijken welk standje voor jullie het beste is, en welke het als het fijnst wordt ervaren. Het scheelt natuurlijk hoelang de vrouw al zwanger is, en hoe groot de buik is.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *